Beilleszkedés

 2012.08.06. 10:41

Helló mindenki!:)
Borzalmas a netünk, szóval egyelőre csak hébe-hóba tudok jelentkezni, meg hát sok a dolgom.:) 

Először is: el se hiszem, hogy már a második hetet kezdem a suliban!:O Te jó ég!:') Minden nap történik valami, mire hazaérek a suliból már teli vagyok történetekkel.:) Örülök, hogy jár egy magyar csaj is, mert így legalább egyetlen ember van, akivel tudok napközben az anyanyelvemen kommunikálni, meg hát vicces, amikor az ausztrálok csak ráncolják a szemöldöküket, mert nem értik, hogy mégis mi ez a beszéd.:') Amúgy jóban vagyok pár némettel, egy spanyol csajjal, meg hát úgy összességében jó pár ausztrállal.:)

Egyébként az egész rendszer teljesen különbözik az otthonitól. Van négy alap óra, és ezen kívül kettő szabadon választható.:) A négy alap a matek (ebből van A, B, és C osztály, nehézség szerint), a tesi (amin szintén választanod kell, hogy mit akarsz, a sakktól kezdve a jógán át az ausztrál fociig bármit csinálhatsz!), történelem (itt a modern és az ókori töri közül választhatsz), és egy tudomány óra (sima science, biology, chemistry vagy sose). A maradék két tantárgyadat pedig neked kell kiválasztani, nekem a teljes órarendem így fest: Maths A, PE Touch (ami egyfajta ausztrál foci, leginkább női), Modern History, Science, és a két választhatóm az Art és egy plusz külön PE, amit meg akarok változtatni, mert így minden csütörtökön hurcolnom kéne a sportegyenruhámat is, amihez nincs kedvem.:D Szinte egyáltalán nincs házi,bár végül is 6 órát bent vagyunk, nehogy már még otthon is tanulni kelljen!:) Mellesleg ma kaptam meg a suli egyen-laptopját, ezen csinálunk mindent, úgy hogy végre nem kell mindent füzetbe írnom.:) 

Apáék ma kezdték a nyelvsulijukat, sokat fognak szenvedni, főleg anyum aki egy szót nem beszél angolul.:') Hát majd megtanul! Már fürödtünk a tengerben is, igazából nem olyan vészes, leginkább az teszi az időjárást kibírhatatlanná, hogy egyfolytában fúj a szél. Máskülönben tök jó idő lenne... Szombaton jártunk egy japán étteremben, ahol már 2008-ban is többször voltunk, szóval felidéztem a krokodil illetve a kenguruhús ízét is.:') Annak, aki úgy gondolja, soha nem fog ilyesmire vetemedni, elárulom, hogy a krokodilnak szakasztott csirke íze, a kengurunak pedig totális májkinézete van.:D Elég durva,én anno nem erre számítottam.:) 

Mellesleg eltelt már a hétvége, mi pedig még nem költöztünk el. Nem is fogunk egy darabig, mert ugyan már kivettünk egy lakást Chevron Islandon (ami nagyjából 5 perc kocsiútra van a tengerparttól), de csak 19.-e után költözhetünk be...:/ Hát mindegy, kibírjuk még addig itt!:)

Nos, mennem kell, még el akarom intézni a képeket is.:)
Sziasztok!(:

A bejegyzés trackback címe:

https://backtoaustralia.blog.hu/api/trackback/id/tr134697942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása